intel-si-stezuje-na-utoky-hackeru
Novinka Intel si stěžuje na útoky hackerů

Intel si stěžuje na útoky hackerů

Martin Stančík

Martin Stančík

25. 2. 2010 12:00 2

Intel včera oznámil, že na něj v lednu neznámi hackeři podnikli sofistikovaný kybernetický útok. Stojí za ním čínská vláda?  

Reklama

"Jediné spojení s útoky na Google je jejich načasování," řekl mluvčí Intelu s tím, že nechce spekulovat, zda za kybernetickými útoky na jeho společnost stáli Číňané. Intel poprvé zveřejnil informace o útoku ve zprávě pro americkou vládní agenturu, kde se také zmínil o tom, že útoky na něj proběhly v době, kdy se se stejným problémem potýkal Google. Na otázku, zda Intel na prošetření útoků spolupracoval s Googlem, jeho mluvčí nedal jasnou odpověď a Google nechtěl říci, zda byl Intel jednou ze 30 zahraničních společností, které postihly kybernetické útoky z Číny.

Intel si stěžuje na útoky hackerů
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle Intelu byl zmíněný kybernetický útok mnohem propracovanější, než obdobné útoky, které na jeho systémy hackeři podnikají každodenně. Mluvčí Intelu odmítl říci, kdo za útoky stál, z jaké země byly prováděny či jaké informace byly odcizeny. Čínská vláda již dříve řekla, že za útoky nestála a nařčení Googlu jsou nepodložená.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama