nvidia-budoucnost-je-v-externich-grafikach
Novinka nVidia: Budoucnost je v externích grafikách

nVidia: Budoucnost je v externích grafikách

Michal Kleman

Michal Kleman

16. 2. 2010 10:00 19

V roce 2008 představila společnost ATI projekt XGP. nVidia na tuto "výzvu" zatím neodpověděla, avšak pravděpodobně již něco chystá.

Reklama

 ATI XGP (eXternal Graphics Platform) prozatím není velmi úspěšný projekt. Připojení externí grafické karty přes speciální PCI-Express 2.0 konektor je zatím možné pouze u notebooků Fujitsu Siemens Amilo SA3650, který je vybaven Radeonem HD 3200, nebo Acer Aspire Ferrari One. Neschopnost rozšíření této platformy je dána jednak velice omezeným výběrem zařízení (s dockovací stanicí je dodáván pouze Radeon HD3870), mizernou marketingovou propagací a především absolutně neadekvátní cenou.

nVidia: Budoucnost je v externích grafikách
i Zdroj: PCTuning.cz

nVidia se pravděpodobně do tohoto segmentu pustí ve velmi blízké budoucnosti. "Myslím si, že je to zajímavá možnost. V nVidii máme dvě možné strategie, buď budeme používat grafické čipy všude, nebo použijeme GPU ze samostatných grafických karet a strčíme je do 'krabice.'  Myslím si, že externí grafiky pro laptopy mají určitě budoucnost," prohlásil Rene Haas, generální manažer divize mobilních GPU.

nVidia: Budoucnost je v externích grafikách
i Zdroj: PCTuning.cz

"Myslím si, že velkým problémem je také cena takovýchto zařízení a jistě jde o otázku, která většinu uživatelů velice zajímá. Správně vyřešit ocenění externí grafiky je složitý problém a my se potřebujeme trefit jak výkonem, tak cenou do správného segmentu. Toto téma je jistě velice zajímavé, a my v nVidii jej držíme na paměti a stále řešíme. Jde však o můj názor a bohužel Vám nemohu sdělit více o našich plánech do budoucna," dodal Haas.

Podle X-Bit Labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama