desky-s-cipsetem-h55-a-h57-od-evga-v-cernem-provedeni
Novinka Desky s čipsetem H55 a H57 od EVGA v černém provedení

Desky s čipsetem H55 a H57 od EVGA v černém provedení

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

4. 1. 2010 17:00 3

Procesory Clarkdale do patice 1156 nám klepou na dveře, ale potřebujeme desku, která nám dokáže vyvést video signál z integrovaného grafického jádra v CPU.

Reklama

Před pár hodinami, jsme vás informovali o specifikacích procesorů architektury Westmere, tedy 32nm dvoujádrové procesory s grafickým jádrem (vyráběným 45nm procesem) v jednom pouzdře do patice 1156. Vzhledem k tomu, že je grafika spolu s CPU v jednom pouzdře, potřebujeme nějakým způsobem vyvést video signál. S dnešními deskami to nepůjde - není přítomen žádný video výstup. Proto byl stvořen čipset H55 a H57, který obsahuje různé video výstupy. EVGA dnes představila její desky, které jsou celé v temném, černém provedení.

Desky jsou v podstatě obě stejné, liší se pouze čipsetem a PCI-Express 1x sloty, které na desce s H55 přítomny nejsou! Desky jsou plného ATX formátu a  nalezneme na nich dva PCI-Express 16x sloty pro grafické karty, které nám dovolují využít ATi CrossFireX, patici 1156 pro procesory Clarkdale a 4 sloty pro RAM typu DDR3.

Desky s čipsetem H55 a H57 od EVGA v černém provedení
i Zdroj: PCTuning.cz


EVGA H55

Na deskách dále najdeme tři PCI sloty, v případě desky s H57 ještě dva PCI-Express 1x sloty, osm SATA konektorů, stejně tak i osm USB 2.0, PS/2 konektor pro klávesnici nebo myš, FireWire, 8-kanálovou zvukovou kartu, Gigabit Ethernet a nakonec tři video výstupy - D-Sub, DVI a HDMI. Potěší také přítomnost stavového displeje spolu s třemi indikačními dioadmi a onboard spouštěcí tlačítka.

Desky s čipsetem H55 a H57 od EVGA v černém provedení
i Zdroj: PCTuning.cz


EVGA H57

Cena ještě nebyla oznámena. Desky by měly být dostupné koncem toho týdne, u nás samozřejmě o trochu později.

Zdroj: TCMagazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama