co-prinasi-soutez-hackeru
Novinka Co přináší soutěž hackerů

Co přináší soutěž hackerů

Martin Stančík

Martin Stančík

24. 12. 2009 20:00 4

V USA se před Vánocemi odehrála velmi zajímavá soutěž talentů.  

Reklama

S výrazem hráče pokeru sedí Matt Bergin před svým počítačem s jediným úkolem: nabourat se do co nejvíce počítačů a pak se snažit chránit je před útoky jiných zkušených hackerů. Na konci dne je pak vyhlášen ten nejlepší z nejlepších. Podle organizátorů "U.S. Cyber Challenge" se soutěže účastní lidé nejrůznějších profesí - od studentů po vysokoškolské profesory. A úspěšným hackerům pak organizátoři ve spolupráci s různými IT firmami nabízí velmi zajímavé pozice.

"Dá se říct, že to je národní soutěž talentů," říká šéf společnosti SANS. "Snažíme se najít mladé, kteří jsou v tom velmi dobří a nemají jiné možnosti než ilegální využití svých schopností. Zde se můžou ukázat." A s tím souhlasí i bývalý ředitel zpravodajské služby Mike McConnell, podle kterého je potřeba hledat talenty, které budou chránit vládní systémy. "Podle mě by masivní kybernetický útok měl na USA větší dopad než 11. září," říká McConnell. "V Číně již tyto talenty cíleně hledají několik let."

Co přináší soutěž hackerů
i Zdroj: PCTuning.cz

Cílem U.S. Cyber Challenge je najít a vyškolit 10 000 specialistů, kteří by Spojeným státům pomohli získat a udržet nadvládu nad kyberprostorem. Cyber Challenge probíhá v několika kolech - finále o němž mluvíme se odehrálo nyní před Vánocemi. V rámci soutěže jsou připraveny různé úkoly. Nejprve si účastník do svého počítače stáhne obrázek, ve kterém musí najít skrytý kód. Tento mu umožní připojit se na internet a začít s hackingem ostatních počítačů. "Je to mnohem složitější než v reálném světě, protože tito lidé ví, jak se proti těm útokům bránit," říká jeden z účastníků soutěže Josh Gimer.

A nebojí se partneři soutěže, že by se schopnosti jejich budoucích zaměstnanců mohly obrátit proti nim? "Oni už mají potřebné schopnosti, naší prací je objevit je, nabídnout jim práci ve veřejné správě a pro dobré společnosti. Potřebujeme je," dodává McConnell.
 

Zdroj: CNN

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama