rozesilali-spam-zaplati-miliony-dolaru
Novinka Rozesílali spam, zaplatí miliony dolarů

Rozesílali spam, zaplatí miliony dolarů

Martin Stančík

Martin Stančík

1. 12. 2009 16:51 6

Americký soud nařídil skupině, která se podílela až na třetině všech nevyžádaných mailů na světě, zaplatit tučnou pokutu.  

Reklama

Lance Atkinson a Jody Smith odeslali miliardy nevyžádaných e-mailů, ve kterých nabízeli léky na předpis či pilulky na hubnutí. Atkinsonovi americký soud nařídil zaplatit pokutu ve výši 15 milionů dolarů, tři další společnosti, které s ním spolupracovaly, pak musí zaplatit čtyři miliony dolarů. Gang Američané vyšetřovali několik měsíců a zjistili, že rozesílal maily z celého světa. Problém byl také v tom, že skupina nejenže rozesílala maily, nýbrž i distribuovala v nich propagované "léky".

Rozesílali spam, zaplatí miliony dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Tyto léky byly dováženy z Indie a podle policie nebyly nikde testovány, tudíž nebyly bezpečné. Atkinsonův bratr Shane pak vyfasoval pokutu ve výši 112 000 dolarů od soudu na Novém Zélandu. Nezisková skupina Spamhaus, která se zabývá problematikou nevyžádaných mailů, nazvala tento gang "doslova nejhorší skupinou rozesílající spamy v letech 2007 a 2008." Operovat prý začali v roce 2005 a rozesílali celou třetinu světového spamu. Podle skupiny Spamhaus v dnešní době spam tvoří více než 90% všech mailů.
 

Čtěte také: Spamový král odsouzen na 4 roky vězení

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama