nvidia-fermi-seznamte-se
Novinka nVidia Fermi - seznamte se

nVidia Fermi - seznamte se

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 11. 2009 20:20 62

Dnes unikla na internet první fotka DirectX 11 GeForce založené na nové architektuře Fermi. Pojďme se na ni podívat.

Reklama

Pokud se nás neustále ptáte, proč o nových DX11 grafikách nVidia stále nic neuniklo na veřejnost, odpověď je jednoduchá. Zelená společnost ze Santa Clara drží vše pod pokličkou a pokud ona sama nechce, neunikne doslova nic. Každý kdo něco ví, ručí za utajení doslova svým krkem. Dnes ráno se však objevila na internetu (na FaceBooku nVidie) fotka první DX11 GeForce, založené na nové archutektuře Fermi (GF 100).

nVidia Fermi -  seznamte se
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak můžete sami vidět, designově se karta rozhodně povedla a chladič vypadá dostatečně dimenzovaný. Zatím nám ale zůstávájí utajeny ostatní specifikace + nároky na napájení, podle obrázku snad (1x6 + 1x8pin). Všimněte si, že pravý konektor je viditelně niže. Délku karty tipuji na standardních 27 cm (totožnou s G200), případně možná o malinko více (+- HD 5870), v době výkonných grafik tedy nic neobvyklého. Na obrázku dále můžete vidět, že na monitoru běží Unigine Heaven DX11 benchmark v rozlišení 1920 x 1200 px. Sestava byla následující: 24"LCD Dell, základní deska Asus Rampage II Extreme, Core i7 + paměťi DDR3.

nVidia Fermi -  seznamte se
i Zdroj: PCTuning.cz

Výpočetní možnosti Fermi: zdroj Vizworld

Troufám si tvrdit, že další informace se na vás budou v následujících dnech valit jako lavina. Závěrem nemohu nezmínit jednu věc, která mě jako vášnivěho hráče počítačových her nenechala chladným. V poslední době jste určitě narazili na zvěsti, že nVidia kašle na hráče a bude se soustředit/soustředí převážně na profesionální segment. Není tomu tak, už nyní prozradím, že můžete být v klidu. Na závěr následuje vyjádření PR nVidie Igora Staňka.

Igor Stanek - nVidia
Product PR Manager

GeForce založená na Fermi, bude v době svého uvedení nejvýkonnější herní grafika na trhu. To, že jsme uvedli jako první Tesla výpočetní akcelerátory, neznamená, že jsme rezignovali na hráče. Nevím o jediném človeku u nVidie, který by nebyl vášnivý hráč počítačových her. Naším cílem je dělat nejlepší herní grafiky a nová GeForce nebude vyjímkou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama