nove-geforce-ve-trech-variantach
Novinka Nové GeForce ve třech variantách

Nové GeForce ve třech variantách

Michal Kleman

Michal Kleman

5. 10. 2009 00:00 4

 Po vypuštění nových karet s čipy nVidia GF100 na trhu prý najdeme hned tři varianty těchto karet, ač se to zdá jakkoliv nepravděpodobné.

Reklama

První variantou bude klasická karta s aktivními všemi 16 SM boky a maximálním taktem - toto bude náhrada za GeForce GTX285 a konkurence pro AMD Radeon HD5870, pravděpodobně výkonnější, ale dražší, větší, a s větším výdejem odpadního tepla. Samozřejmě uvidíme i produkt pro vyšší střední třídu, aneb náhradu za GF GTX260. Ta bude mít pravděpodobně 1 nebo 2 SM bloky deaktivované a pravděpodobně i sběrnice bude "ořezaná."

Nové GeForce ve třech variantách
i Zdroj: PCTuning.cz

Drobné překvapení přichází v "über high-endu", Fudzilla tvrdí, že se dočkáme karty se dvojicí čipů GF100. Osobně mám vůči tomuto dost pochybnosti, nVidia jistě chce zpět svou výkonnostní korunu, ale osadit na kartu 6,4miliardy tranzistorů a vcelku pak chladit 450W odpadního tepla? (Pozn.: GF100 má mít psotřebu 225W. I kdyby byla dvoujádrová karta podtaktovaná a měla vypnuté některé SM bloky, pod 300W TDP se nemůže dostat.)

Fudzilla pravděpodobně pálí od boku, protože tvrdí, že všechny tři varianty stihne nVidia vydat už v roce 2009, což je velice nepravděpodobné. Konkurence pro Radeony HD5700 je plánována na začátek roku 2010.

Podle Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama