facebook-ma-300-mil-uzivatelu
Novinka Facebook má 300 mil. uživatelů

Facebook má 300 mil. uživatelů

Martin Stančík

Martin Stančík

16. 9. 2009 00:00 3

Facebook podle nových zpráv vydělává dostatek peněz, aby z nich pokryl náklady na svůj provoz a od nynějška se může chlubit 300 miliony uživatelů.  

Reklama


Podle analytiků to, že je Facebook sám schopný krýt své náklady na provoz a rychlý rozvoj sítě značí, že tento byznysový model může fungovat. O tom, zda mohou být sociální sítě výdělečné, mnoho expertů doposud pochybovalo - hlavně s přihlédnutím na Twitter. "Lidé na té stránce utrácejí peníze, to je skvělé," říká analytik Ben Schachter. Od svého vytvoření na koleji Harvardu se Facebook stal jednou z nejpopulárnějších internetových destinací a přidělává vrásky gigantům jako Google nebo Yahoo. Minulý měsíc Facebook představil přebudovaný vyhledávač a v současné době pracuje na vlastním platebním systému.

Facebook má 300 mil. uživatelů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zajímavý je i počet uživatelů této sociální sítě, který se za rok ztrojnásobil. Šéf Facebooku Mark Zuckerberg tak včera mohl prohlásit, že stránky dosáhly svého cíle, který si vytyčily až na příští rok. "Ukazuje se, že Facebook bude silnou a nezávislou službou i v delším časovém horizontu," řekl Zuckerberg. "U investorů nyní budou mít větší důvěru," vyjádřil se k "finanční nezávislosti" Facebooku analytik Collins Stewart. Ještě v květnu Facebook ohlásil, že do něj ruská investiční společnost Digital Sky investovala 200 milionů dolarů - hodnota této sociální sítě byla v té době odhadována na deset miliard dolarů.

Zdroj: Reuters
 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama