multimedialni-disk-od-toshiby
Novinka Multimediální disk od Toshiby

Multimediální disk od Toshiby

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

3. 9. 2009 00:00 5

Přemýšleli jste někdy o externím disku, na který byste si dali fotky a video z dovolené a v případě potřeby pouze odpojili od sítě a šli ke známým, kde by jste bez nějakého počítače zobrazili fotky a video na televizi? V tom případě si pro vás Toshiba připravila multimediální disk.

Reklama

Ano, je tomu opravdu tak. Toshiba představila své první multimediální zařízení StorE TV, do kterého nahrajete vše co potřebujete a v případě potřeby připojíte k televize a poté se už jen kocháte. StorE TV je externí 3.5" disk o velikosti až 2TB, který je ukryt spolu s nějakým dekodérem v boxu. Ten je z černého lesklého plastu a má rozměry 170mm x 46mm x 111mm.

Multimediální disk od Toshiby
i Zdroj: PCTuning.cz

„Produkt StorE TV je první externí pevný disk představený společností Toshiba, který je zaměřen na multimediální aplikace," říká Marco Perino, generální ředitel divize volitelných součástí k počítačům, periférií a služeb společnosti Toshiba Europe GmbH pro Evropu, Střední východ a Afriku. „Je to další důležitá součást portfolia produktů společnosti Toshiba určených ke každodenní domácí zábavě, která podporuje širokou škálu multimediálních formátů."

Multimediální disk od Toshiby
i Zdroj: PCTuning.cz

StorE TV podporuje mnoho formátů, z audia například MP3, WMA, WAV a AAC, z videí to jsou formáty MPEG2, AVI a MP4 a nakonec fotky ve formátu JPEG. Bohužel StorE TV umí přehrávat pouze SD rozlišení (do 720 x 576). Umí ale toto SD rozlišení převést do kvality HD (1080i) a zobrazovat ho na TV přes HDMI.

Multimediální disk od Toshiby
i Zdroj: PCTuning.cz

Součástí multimediálního disku je samozřejmě dálkové ovládání, obejdete se tedy úplně bez počítače. Na zařízení nalezneme komponentní výstup, HDMI, standardní audio a USB. Do obchodů by se měl dostat ve 4Q 2009, tedy někdy v nejbližší době za zatím neurčenou cenu. Osobně to vidím s cenou asi 5 000 Kč za 1TB verzi :(. Uvidíme.

Zdroj: Tisková zpráva

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama