nvidia-ion-se-rozjizdi
Novinka Nvidia ION se rozjíždí

Nvidia ION se rozjíždí

Václav Vlček

Václav Vlček

27. 8. 2009 00:00

Nějakou tu dobu to vypadalo, jako by výrobci na platformu s dostatečně výkonnou grafikou pro procesory Atom zapoměli, ale opak je pravdou. Chystá se spousta novinek. 

Reklama

Podle některých informací se může čipset Nvidia ION pochlubit až 50 vyhranými designy (design win - návrh, který se dostane do výroby). V poslední době ale moc novinek postavených na téhle platformě nebylo, naopak se množí fámy a pověsti o možných problémech, ať už ohledně smluv s velkými výrobci nebo dalších. Každopádně v průběhu nejbližších dní se dočkáme slušného nášupu novinek.

Jen pro připomenutí, u nás jsme testovali třeba Prestigio ION a ještě mnohem zajímavější a prakticky neustále vyprodaný je Asrock ION 330 s dvoujádrovým procesorem Atom 330 měli u konkurence.

Z novinek se první na trhu objeví příští týden miniaturní základní deska

Asus AT3N7A-I

s osazeným dvoujádrovým Atomem. Více informací najdete v novince ze začátku měsíce. Asus by měl být zárukou slušné dostupnosti i v našich krajích, takže očekávejte i nějaké ty sestavy od lokálních výrobců počítačů.

Nvidia ION se rozjíždí
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Další chystanou novinkou na příští týden je mini notebook společnosti Point of View nazvaný Mobii ION. Bude dostupný ve třech barevných provedeních, nabídne klasickou výbavu a na dnešní dobu už trošku neobvykle operační systém Linux. 

Nvidia ION se rozjíždí
i Zdroj: PCTuning.cz

specifikace nikoho nepřekvapí, jedná se o běžný netbook:

Nvidia ION se rozjíždí
i Zdroj: PCTuning.cz

Velký nášup nejrůznějších zařízení s ION platformou se čeká na veletrhu IFA. Vedle set-top boxů nejrůznějších operátorů patří mezi ty zajímavější asi určitě Samsung N510. Ten by měl hlavně nabídnout 11,6" displej s větším rozlišením, konkrétně pak 1366×768. Baterie s kapacitou 5200mAh pak slibuje i velice solidní výdrž.

Nvidia ION se rozjíždí
i Zdroj: PCTuning.cz

Ostatní parametry:

  • - CPU Atom N270 1.6 Ghz

  • - HDD 160 GB

  • - RAM 1 GB

  • - Wlan 802.11 B/G

  • - Bluetooth

  • - Webcam

  • - 3 x USB

  • - 1 x HDMI

  • - TFT 1366*768

  • - Baterie 5200 mAh

První zkušenosti najdete v němčině zde a český google překlad.

V průběhu příštího měsíce by se měly objevit all-in-one řešení od společností Asus, ale třeba i MSI a dalších. Konkrétně se jedná o

Asus Eee Top 2002T

, který nabídne dvoujádrový Atom 330, 2GB paměti, 250GB 5400RPM disk, DVD vypalovačku a 802.11N WiFi. Podstatný je 20" dotykový displej s rozlišením 1600×900 a hlavně HDMI vstupem. Ten umožní připojit třeba konzole nebo jiné zařízení. 

Nvidia ION se rozjíždí
i Zdroj: PCTuning.cz

Dlouho očekávaný a několikrát odložený Lenovo S12 by se měl na trhu objevit až po 22.10., tedy po uvedení nových Windows 7. Lenovo chce pravděpodobně při propagaci vyuzit podpory DX Compute a dalších inovovaných funkcí chystaného operačního systému, které využívají GPGPU. 

Nvidia ION se rozjíždí
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama