na-cem-ms-zcela-jiste-vydela
Novinka Na čem MS zcela jistě vydělá

Na čem MS zcela jistě vydělá

Martin Stančík

Martin Stančík

23. 8. 2009 00:00 2

Zatímco se mnoho analytiků pře o to, zda Microsoft bude v příštích letech schopen vydělat miliardy na internetu, samotný softwarový gigant se chce prosadit i v jiných, na veřejnosti ne tak známých odvětvích.  

Reklama


Jedním z příkladů byznysu, na kterém Microsoft za minulý rok vydělal téměř 24 miliard korun (a příliš se o něm nemluví), je SharePoint. Na čem však Microsoft plánuje vydělávat "velké peníze" v budoucnu? Na které produkty společnost sází v příštích několika letech (a nemáme na mysli Windows ani Office)? Na konferenci Microsoftu s názvem Financial Analyst Meeting (FAM) v uplynulém týdnu představitelé společnosti o těchto vizích promluvili - a za jeden z klíčových produktů označili Microsoft System Center, což je nástroj, lépe řečeno balík nástrojů, který používají profesionálové v IT ke správě systému (ať už Windows či Linuxu).

Na čem MS zcela jistě vydělá
i Zdroj: PCTuning.cz

Šéf společnosti Steve Ballmer na konferenci uvedl, že tržby ze System Center již překročily jednu miliardu dolarů (za uplynulý fiskální rok, který pro Microsoft končil 30. června) a rostou o 30% meziročně. System Center je jedním z rodiny serverových produktů, na které softwarový gigant v tomto roce velmi sází. A s čím dalším Ballmer přišel? Před tím, než začne se projeví spolupráce s Yahoo, chce Microsoft "pořádně rozjet" i další produkty jako Windows Azure, služby na ochranu identity a dat a online služby pro velké společnosti, díky kterým by ušetřily peníze. Na jaké služby či produkty byste v kůži Ballmera v nejbližších letech vsadili vy?

Zdroj: ZDNet
 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama