amd-zbroji-na-zitrejsi-quakecon
Novinka AMD zbrojí na zítřejší Quakecon

AMD zbrojí na zítřejší Quakecon

Z. Obermaier

Z. Obermaier

13. 8. 2009 15:05 4

 Na zítřejší svátek hráčů na nás AMD chystá smršť novinek, DX11 grafiku nevyjímaje.

Reklama
AMD zbrojí na zítřejší Quakecon
i Zdroj: PCTuning.cz

Zítra začíná tradiční svátek hráčů, tentokrát s odkazem na legendární Woodstock 69, heslo letošního Quakeconu je "Čtyři dny Lásky, Míru a Raket". Kromě ohromné herní vřavy, se ale představí i hardwarové firmy. Oficiální workshop má NVIDIA, Intel i AMD. O poslední jmenované firmě ale není v oficiálním programu ani slovo, takže nevíme kdy exhibice bude. Co ale AMD představí? Je toho několik:

Catalyst 9.8 - Dojde k oficiálnímu vypuštění nového driveru, který by v mnoha hrách měl přinést velké navýšení výkonu. Jsou tituly, kde AMD slibuje i nárůst 50 procent. Mělo by hlavně jít o hry, kde byl limitem CPU a také CrossFire by si mělo viditelně polepšit. Ke stažení by tedy mohl být ovladač během pár hodin nebo dní.

Radeon HD5000 - Další žhavou novinkou, bude veřejné demo grafické karty příští generace. Spekuluje se, že AMD předvede cosi na bázi střední nižší třídy. Příští ekvivalent Radeonu HD4770. Co už na veřejnost prosáklo, jde v podstatě jen o vylepšené jádro RV770 s přidanými DX11 funkcemi, a drobnými úpravami. Možná nás ale AMD překvapí a předvede čip vyšší třídy, i když ten pravděpodobně ještě na funkční kartě není k dispozici. I tak se ale můžeme těšit na uniklé fotografie této DX11 novinky, ať už půjde o cokoliv.

Přetaktování Phenomu II X4 965 - Aby toho nebylo málo, přijede KingPin a Macci a proběhne přetaktovací show. Hlavní roli bude mít nejnovější CPU, uvedené dnes. V zákulisí se šušká, že taktovat se možná budou i DX11 grafiky, no nechejme se překvapit. Že se podaří nějaké pěkné výsledky, je téměř jisté. Proto zůstaňte naladěni, pokud se něco zajímavého na akci objeví nebo stane, napíšeme o tom.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama