futuremark-ie8-je-nejpomalejsi-prohlizec
Novinka Futuremark: IE8 je nejpomalejší prohlížeč

Futuremark: IE8 je nejpomalejší prohlížeč

Martin Stančík

Martin Stančík

12. 8. 2009 09:19 12

Výrobci známého benchmarkového programu 3DMark se zaměřili na web.  

Reklama

Mozilla, Apple, Google, Opera a Microsoft všichni tvrdí to samé - že jejich prohlížeč je nejrychlejší. Takže kdo má pravdu? Dosud bylo obtížné tuto otázku zodpovědět. Samozřejmě, byly tu utility na testování prohlížečů, avšak nedokázaly otestovat rychlost prohlížeče komplexně. Společnost Futuremark se tedy rozhodla, že vytvoří co nejdokonalejší sadu na testování prohlížečů.

Futuremark: IE8 je nejpomalejší prohlížeč
i Zdroj: PCTuning.cz

Výsledkem je software Peacekeeper, který je volně ke stažení na internetu. Ty samé prohlížeče jsou v rámci programu testovány i na více operačních systémech. "Počítače Mac jsou o 5-10% rychlejší, než běžné desktopy," říká šéf Futuremarku Baltuch. "I když Windows 7 budou zase rychlejší než Vista, nebude to nic platné, neboť Internet Explorer je 5x pomalejší, než Chrome od Googlu nebo Safari od Apple."

Futuremark: IE8 je nejpomalejší prohlížeč
i Zdroj: PCTuning.cz

Navzdory tomu Baltuch říká, že sám využívá Operu, neboť má podle něj nejhezčí rozhraní a nejlepší funkce. A co na to samotní výrobci webových prohlížečů? Reakce byly různé. Někteří byli šťastní (Mozilla), u jiných to vypadalo, že Futuremark nenávidí (Opera) a jiní byli potichu (Microsoft). I když je Peacekeeper zdarma, podle Baltucha dělá výbornou reklamu společnosti a jejím placeným produktům.
 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama