bezdratovy-prenos-energie
Novinka Bezdrátový přenos energie

Bezdrátový přenos energie

FidoUncle

FidoUncle

27. 7. 2009 00:00 9

Na jméno Nicola Tesla si většina z nás vzpomene z učiva základní školy. Mezi objekty jeho výzkumu byl i bezdrátový přenos energie. 

Reklama

Výzkumník Marin Soljačič z prestižní americké univerzity MIT byl velmi rozčilen, když jej tři noci po sobě probudil jeho mobilní telefon, kterému docházela baterie. Oprášil tedy původní Teslovy výzkumy a výsledkem je projekt WiTricity umožňující přenášet elektrickou energii na krátké vzdálenosti bez nutnosti propojení kabelem. To vše bez nebezpečných elektrických výbojů.

Bezdrátový přenos energie
i Zdroj: PCTuning.cz

Zařízení funguje na principu přenosu pomocí magnetického pole generovaného dvěma cívkami rezonujícími na stejné frekvenci. První cívka je připojena k napájenému zařízení a druhá je součástí domácí rozvodné sítě a může být integrována do zdi nebo prostě jen připojena do zásuvky. Zařízení v současnosti dokáže přenášet energii až na vzdálenost 2m. Cílem je až 30m. Londýnský Fyzikální institut potvrdil, že technologie je bezpečná a lidskému organizmu neškodí, takže tak jako na obrázku toto zařízení rozhodně nefunguje.

Doufám, že nás od uvedení na trh dělí doba měřená v měsících či letech a ne desetiletích.

Zdroj: www.fudzilla.com 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama