zdroje-s-tichym-ventilatorem
Novinka Zdroje s tichým ventilátorem

Zdroje s tichým ventilátorem

Michal Mitrega

Michal Mitrega

22. 5. 2009 00:00

Enermax nedávno uvedl novou řadu zdrojů Liberty ECO s modulární kabeláží. Dnes si představíme verzi bez modulární kabeláže ECO80+, která má za úkol napodobit dražší zdroje PRO82+. Zdroje ECO80+ by se měly prosadit hlavně v tichých počítačích a výkonnějších HTPC.

Reklama

Enermax ECO80+ se snaží o maximální ticho, které by měl zaručit nový typ ventilátoru s magnetickými ložisky (twister magnetic bearing). 120mm ventilátor s MTBF 100.000 hodin produkuje v klidu o 1-2dBA nižší hluk než srovnatelný ventilátor ve zdroji PRO82+. Magnetická ložiska se totiž točí bez jakéhokoliv tření (běžný problém u ventilátorů s kuličkovými ložisky). Ventilátor pracuje v rozmezí 450 -1800 RPM v závislosti na zatížení.

Zdroje s tichým ventilátorem
i Zdroj: PCTuning.cz

ECO80+ se bude dodávat ve čtyřech výkonových verzích - 350W (53 euro), 400W (85 euro), 500W (94 euro) a 620W. 350W verze bude jistě velkým lákadlem na koupi levného a kvalitního zdroje pro většinu běžných domácích PC.

Zdroje s tichým ventilátorem
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak už název napovídá, zdroje jsou certifikovány jako 80plus. Účinnost jednotlivých verzí naleznete v následující tabulce. Komponenty zdrojů by podle výrobce měly být stavěny na až 110% zatížení. Nechybí ani trojitý AC a dvojitý EMI filtr pro udržení maximální možné stability napětí.

Zdroje s tichým ventilátorem
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroje: Enermax

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama