levny-notebook-do-skoly
Novinka Levný notebook do školy

Levný notebook do školy

Jan Šorfa

Jan Šorfa

19. 5. 2009 00:00 4

Ačkoliv už je školní rok téměř na konci, Dell vydává netbook Latitude 2100, který je primárně určen pro vzdělávací segment trhu.

Reklama

Levný notebook do školy
i Zdroj: PCTuning.cz

Už i České Republice se projednával nákup nových počítačů, v tomto případe netbooků, do škol pro zkvalitnění a zlepšení výuky, kam je právě model Latitude 2100 primárně určen. Hlavní výhodou bude kromě snadného přenášení i cena.

Levný notebook do školy
i Zdroj: PCTuning.cz

Latitude 2100 je vybaven 10.1“ displejem s LED podsvícením a nativním rozlišením 1024x576 (volitelně s dotykovým displejem), procesorem Intel Atom N270 s frekvencí 1.6 GHz, 1GB operační paměti, mechanickým pevným diskem o velikosti až 250 GB nebo SSD diskem s maximální velikostí 16 GB a 3-článkovou nebo 6-článkovou baterií. Nechybí ani standardní vybavení jako gigabitový ethernet, WiFi, Bluetooth 2.1 a čtečka paměťových karet. V USA bude navíc netbook nabízen s antibakteriální ochranou klávesnice.

Levný notebook do školy
i Zdroj: PCTuning.cz

Dostupný bude v pěti barevných provedeních: černé, žluté, zelené, modré a červené. Latitude 2100 je již k dispozici s nabízeným operačním systémem Windows XP Home, Windows Vista Home Basic nebo Ubuntu za cenu 369 dolarů (cca 7300 Kč).

Zdroj: TCMagazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama