radeon-hd-4770-v-cf
Novinka Radeon HD 4770 v CF

Radeon HD 4770 v CF

Michal Kleman

Michal Kleman

28. 4. 2009 20:00 7

Recenzí Radeonu HD 4770 je nyní na internetu jak hub po dešti, my se nyní podíváme, jak si vede tato novinka v CrossFire.

Reklama

Na našem serveru jste si nedavno mohli přečíst recenzi nového Radeonu HD 4770, jejíž součástí byl i test dvou takových karet zapojených v crossfire, ketrý nedopadl úplně ideálně. Na populárním serveru expreview.com se objevila recenze, ve které jim vyšly úplně jiné závěry. Pojďme se podívat na výsledky serveru Expreview a na příčiny takových rozdílů.

Radeon HD 4770 v CF
i Zdroj: PCTuning.cz

V první tabulce můžete vidět škálování dvou Radeonů HD4770 a jejich poměření s jednou z karet. V dnešní recenzi naměřil Tomáš průměrný nárůst výkonu okolo opravdu ubohých 20%, výsledky serveru Expreview zjevně hovoří jinak, nárůst o 80% je naopak velice pěkný. Jak to tedy opravdu je? Recenze Tomáše Šulce totiž probíhala za trošku jiných podmínek. V testu bylo zapojeno mnohem více her, které dávají reálnější vzorek pro srovnání výsledků. Naopak server Expreview testoval pouze ve hrách, které při CrossFire zapojení podávají velice pěkné výsledky a navíc za takových rozlišení, do kterých se mainstreamové a low-endové grafické karty nehodí. Odtud tedy plyne vysoký rozdíl mezi jednou kartou a dvojicí v CrossFire. Jakému výsledku dáte přednost je jenom na vás.

Radeon HD 4770 v CF
i Zdroj: PCTuning.cz

Velice zajímavé je pak porovnání dvou těchto karet s Radeonem HD 4890. Ten je podle testu EXP překonán v průměru o 20%, ovšem opět ve vhodně zvolených titulech s dobrými výsledky v CF. Jiné hry nemusí být až tak dobře optimalizované a výsledky pak budou o poznání jinde. Každopádně s odladěnými ovladači mohou být dva Radeony HD 4770 zajímavou alternativou za cenu 5 000Kč. Nevýhody jsou však zřejmé - vyšší odpadní teplo a možné trable s ovladači pro multi-GPU systém u některých aplikací.

Podle recenze serveru Expreview

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama