prototyp-netbooku-s-androidem
Novinka Prototyp netbooku s Androidem

Prototyp netbooku s Androidem

Michal Kleman

Michal Kleman

21. 4. 2009 00:00 13

Neznámá společnost I-Buddie připravuje vypuštění netbooku s operačním systémem Google Android. Datum vypuštění však není známé, zvlášt vzhledem k nedokonalosti systému.

Reklama

Netbook založený na Androidu plánuje například i velká společnost Acer, ta však vyčkává, dokud nebude operační sysém Googlu dostatečně vyspělý, aby nabídl uživatelům odpovídající podporu. Hack, díky kterému se podařilo zprovoznit tento operační systém založený na Linuxu na Asusu EEE jsme již také mohli vidět, portování prý bylo otázkou hodin. Konečně se tedy Andriod dostal k opravdovým výrobcům a ne pouze k nadšencům, hrajícím si s open-source kódem.

O netbooku společnosti I-Buddie mnoho nevíme, video nám však prozradí, že pracuje na platformě Intelu, tedy pravděpodobně s procesorem Intel Atom. Při zavádění v systémovém zavaděči můžeme vidět Android hned vedle Linuxové distribuce Fedora. Při sběžném prohlížení systému na autora videa "vybaflo" několik varovných oznámení, bohužel není jasné o čem pojednávaly (z mých zkušeností s Androidem soudím, že buď docházela baterie, nebo systém nebyl stabilní, což by vůbec nebylo divné, jelikož se jedná o prototyp). Jde však o další krůček k zavedení Androidu na trh i mezi větší zařízení, na finální produkt si však budeme muset ještě počkat.

Podle Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama