kratky-radeon-hd4830
Novinka Krátký Radeon HD4830

Krátký Radeon HD4830

Michal Kleman

Michal Kleman

16. 4. 2009 00:00

Celkem neznámá společnost Triplex uvedla nový model grafické karty založené na jádře RV770LE. Nová grafika je vhodná především pro silnější HTPC, ale i do klasických počítačů, kde se klade důraz na úsporný provoz a přitom dostatečný výkon.

Reklama

Triplex Radeon HD4830 má v jádře 640 funkčních stream procesorů na referenčním taktu 575MHz. 512MB pamětí typu GDDR3 běží také na referenčním taktu, a to 1800MHz efektivně. Zkrácený tištěný spoj poskytuje 2+1 napájecí fáze, při prohlédnutí obrázku si jistě všimnete absence PCIe napájecího konektoru, který jinak najdeme u všech Radeonů řady HD4800. Spotřeba této karty tak bude logicky maximálně 75W, kolik dokáže dodat rozhraní PCI-Express standardu 1.1. Tištěný spoj však také postrádá CrossFireX konektor, což však v segmentu, kam tato karta míří, jistě neuškodí.

Krátký Radeon HD4830
i Zdroj: PCTuning.cz
Krátký Radeon HD4830
i Zdroj: PCTuning.cz




Na druhém obrázku můžeme vidět srovnání s Radeonem HD4670.

Karta je ideální pro silné HTPC, na kterých se bude občas i hrát, k jejímu osazení však zjevně nebude vhodná skříň s malou šířkou. Karta má DVI-D, HDMI a S-Sub výstupy, chladič bude pravděpodobně dvouslotový, soudě dle bracketu. toto bych vnímal jako značný zápor, zvláště vzhledem k omezenému prostoru právě u HTPC systémů. Parametry jako cena, dostupnost, případně dostupnost v České republice, nebyly zmíněny.

Podle Tech Power Up

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama