nforce-980a-sli-oficialne
Novinka nForce 980a SLI oficiálně

nForce 980a SLI oficiálně

Michal Kleman

Michal Kleman

30. 3. 2009 00:00 4

Čipsety nVidie pro platformu Intel jsou minimálně prozatím "passé," co se však AMD týče, nVidia se stále činí a "zelený" tým předvedl desku s novým čipsetem pro procesory Phenom.

Reklama

Abych byl přesný, pro procesory Phenom II primárně, čipset má totiž také zvládat starší Phenomy, nebo Athlony pro patici AM2. V první řadě však jde o čipovou sadu směřující do high-endu a počítá se s nasazením právě s nejvýkonnějšími procesory AMD. Bohužel musím opět konstatovat, že tento nový produkt nVidie, je pouze starší čip oblečený v novém kabátku. nForce 980a SLI je totiž identický s nForce 780a, jediný rozdíl je však v oficiální podpoře právě procesorů Phenom II, které by teoreticky měl zvládat i starší čipset.

nForce 980a SLI oficiálně
i Zdroj: PCTuning.cz
nForce 980a SLI oficiálně
i Zdroj: PCTuning.cz
nForce 980a SLI oficiálně
i Zdroj: PCTuning.cz



Na stránce produktu nVidia předvedla referenční model své desky postavené na tomto čipsetu, shodný pravděpodobně najdeme i u partnerů jako je EVGA, Zotax nebo XFX. Referenční deska nese také čip nForce 200, který umožňuje osazení až tří karet GeForce do Three Way SLI, popřípadně dvou dvoučipových karet do Quad SLI. Krom toho je v čipové sadě integrováno grafické jádro GeForce 8300 s DVI-D a D-Sub výstupy. Oba čipy, jak nForce 980a SLi, tak nForce 200, jsou umístěny pod jedním aktivně chlazeným heatsinkem.

Podle Tech Power UP

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama