netradicni-desky-a-la-asus
Novinka Netradiční desky a la ASUS

Netradiční desky a la ASUS

Michal Mitrega

Michal Mitrega

5. 3. 2009 00:00 3

P6T7 WS Supercomputer navazuje na dřívější počin P6T6 WS Revolution s šesti PCI-E x16 sloty a čipem nForce 200 SLI. Z8NA-D6 se zase snaží napodobit platformu Skulltrail.

Reklama

P6T7 WS Supercomputer je základní deska s čipsetem X58 a sedmi PCI-E x16 sloty, které obhospodařují dva čipy nForce 200 SLI. Čtyři sloty přitom používají plných 16 linek a zbývající tři 8 linek. Desce nechybí ani podpora pro až 24GB DDR3 pamětí, šest SATA-II, dva SAS a dva eSATA disky.

Netradiční desky a la ASUS
i Zdroj: PCTuning.cz

P6T7 je jak už název napovídá určena pro masivní paralelní výpočty, které se uplatní u vědeckých výpočtů, jako je například Folding@home. Tomu odpovídá i nechutná koncová cena 370 dolarů.

Další zajímavý model pro serverové nadšence se jmenuje Z8NA-D6. ATX deska má prostor pro dva procesory do socketu LGA 1366, každý se třemi DDR3 sloty. Deska je určené pro nové procesory Xeon (jádro Gainestown) postavené na platformě Nehalem-EP s nízkou spotřebou. Dvě QPI sběrnice komunikuje s jediným čipsetem Tylersburg.

Netradiční desky a la ASUS
i Zdroj: PCTuning.cz

Na Z8NA-D6 rozběháte bez problémů 16 vláken na dvou procesorech Intel Xeon řady 5500. Procesory a základní deska by se měly objevit po 28. březnu.

Zdroje Fudzilla: 1 a 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama