druha-matx-herni-deska-od-asusu
Novinka Druhá mATX herní deska od Asusu

Druhá mATX herní deska od Asusu

Jan Šorfa

Jan Šorfa

5. 3. 2009 00:00 4

Asusu se myšlenka mATX základních desek určeným pro hráče opravdu zalíbila a představuje tak v pořadí druhou základní desku Maximus II Gene.

Reklama

Asus Maximus II Gene je tentokrát založena na čipsetu Intel P45, který bude v čerstvém segmentu mATX patřit do high endu. Asus vidí právě v tomto segmentu budoucnost a deska bude podle jeho slov vhodná například do lehce přenosných systému pro LAN párty. Podle Asusu s sebou v dnešní době spousta lidí vozí svoje PC (ať už klasický desktop nebo laptop) a nové systémy mATX formátu by svému majiteli ušetřily místo a umožnily pohodlnější přenášení výkonného desktopového řešení.

Druhá mATX herní deska od Asusu
i Zdroj: PCTuning.cz

Maximus II Gene je velmi podařená základní deska vybavená dvojicí PCIe x16 slotů (při osazení dvěma kartami pouze x8), jedním PCIe x1 a PCI slotem. Deska je dále vybavena čtyřmi paměťovými sloty, sedmi SATA a jedním IDE konektorem, dvěmi přípojkami pro dodatečné USB 2.0 porty a jedním FireWire portem. Zatím ještě není přesné jasné, jak bude vypadat zadní panel základní desky, ale očekává se umístění PS/2 konektoru, šest USB 2.0 portů, jeden FireWire port, Gigabit Ethernet a 7.1-kanálový zvuk s optickým a S/PDIF výstupem.

Mezi další speciality, kterými jsou desky Asusu proslaveny, patří zadní CMOS reset tlačítko, konektor pro připojení externího LCD panelu, integrovaná zvuková karta obdařená některými funkcemi X-Fi s EAX 4.0. Čip na základní desce je chlazen pasivně s pomocí heatpipe trubiček a vypadá to, že se Asusu podařilo na desku vmáčknout i 8-fázový regulátor napájecích obvodů.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama