1-pc-1-domacnost
Novinka 1 PC, 1 domácnost

1 PC, 1 domácnost

Michal Mitrega

Michal Mitrega

4. 3. 2009 00:00 21

Zotac představil zajímavý produkt, který využívá technologie PCoIP (PC-over-IP) a umožňuje připojení několika zařízení k centrálnímu high-end počítači.

Reklama

Princip je následující. Výstup grafické karty propojíte s další kartou, která zjednodušeně vezme cokoliv co se zobrazí na počítačovém monitoru, zkomprimuje to a odešle přes Ethernet nebo WiFi dalšímu zařízení. Karta používá PCI-E rozhraní a je zatím schopná protlačit jenom 250Mb dat za sekundu pro rozlišení až 2560x1600.

1 PC, 1 domácnost
i Zdroj: PCTuning.cz

Další zařízení (šedý box na obrázku) se připojí k monitoru, na který chcete odeslat signál. Cílem je jednoduše outsourceovat počítačový výkon na několik pracovních stanic (jedna na hraní, další jako televize...). Ve špajzce můžete mít zavřený počítač s Core i7 procesorem a třemi high-end grafickými kartami a jeho výkon používat kdekoliv v domě bez toho, aniž byste pohli se samotným počítačem.

1 PC, 1 domácnost
i Zdroj: PCTuning.cz

Přijímací zařízení navíc dokáže vzbudit spící počítač, takže ho ani nemusíte fyzicky navštěvovat. Technologie (karta a jedna přijímací stanice) by se měla dát koupit pod 150 liber.

Zdroj: Hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama