qimonda-vyhlasila-bankrot
Novinka Qimonda vyhlásila bankrot

Qimonda vyhlásila bankrot

Jan Šorfa

Jan Šorfa

24. 1. 2009 00:00 8

Po neúspěšných jednáních se strategickými partnery a investory, vyhlásila německá Qimonda, dceřiná společnost Infineon Memory, platební neschopnost a reorganizuje svou činnost v naději, že se vrátí silnější, než kdekoliv předtím.

Reklama

Klesajícím cenám paměťí a tvrdé konkurenci nemohla Qimonda zabránit a ztráty od 3. čtvrtletí fiskálního roku 2007 ruku v ruce se světovou finanční krizí zatloukly Qimondě poslední hřebíček do pomyslné rakve. Nyní už je ale naplánované “zmrtvýchvstání“ a díky probíhající restrukturalizaci věří v brzký návrat na trh mezi přední výrobce paměťí.

Qimonda vyhlásila bankrot
i Zdroj: PCTuning.cz
Qimonda vyhlásila bankrot
i Zdroj: PCTuning.cz

Qimonda obdržela v prosinci minulého roku peněžní injekci v podobě 325 milionů euro ze Saska, od Německé spolkové vlády a portugalských bank. Nicméně to nebylo dost a Qimonda oznámila, že potřebuje dalších 300 milionů euro na přežití. Saská vláda odmítla vydat další peníze společnosti, jejíchž prosperita a bezproblémový chod není zaručen.

Qimonda v současné době provozuje dva výrobní závody, hlavní závod v Drážďanech v Německu a druhý závod v Portugalsku nedaleko Porta.

Zdroj: TCMagazine a Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama