evropska-komise-a-microsoft-v-dalsim-sporu
Novinka Evropská komise a Microsoft v dalším sporu

Evropská komise a Microsoft v dalším sporu

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

19. 1. 2009 00:00 114

Evropská komise opět viní Microsoft z úmyslného potlačování konkurence. Špatným programem je tentokrát Internet Explorer, který si Microsoft dovolil drze integrovat do svých Windows.

Reklama

Evropská komise a Microsoft, to byla od začátku láska na první pohled. Vzpomeňme například na spor ohledně Windows Media Playeru, který Microsoft dodával společně se svým operačním systémem Windows. Celá kauza skončila tak, že Microsoft musel Media Player u některých svých Windows smazat.

Evropská komise a Microsoft v dalším sporu
i Zdroj: PCTuning.cz

Nejnovější spor tuto několik let starou záležitost značně připomíná. Jádrem sporu je pro změnu Internet Explorer, který zlý a škaredý Microsoft integroval do svých Windows. Tím údajně znemožnil konkurenceschopnost ostatních webových prohlížečů.

Na napravení celé situace má Microsoft osm týdnů. Co přijde po nich? No nejspíše pokuta, protože Microsoft je pro EU výborná dojná kráva. Jen za minulý rok komisaři z Microsoftu vydojili téměř 900 milionů euro.

Neříkám, že kontrola gigantů jako je Microsoft není nutná, ale není tohle už trochu příliš? Vždyť i takový Apple má Safari ve svém Mac OS X a nikdo neříká ani slovo, protože z Applu nepadá tolik euro... Navíc není tak trochu na rozhodnutí Microsoftu, co do svých Windows dá a co nikoliv?

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama