usa-kritizuji-vytvoreni-novych-domen
Novinka USA kritizují vytvoření nových domén

USA kritizují vytvoření nových domén

Stančík Martin

Stančík Martin

23. 12. 2008 00:00 5

Americká vláda kritizuje plán na vytvoření stovek nových domén, které by měly být alternativou k ".com"

Reklama

Internetová společnost pro přiřazená jména a čísla (ICANN), která dohlíží na internetové adresy představila plán, který by měl radikálně změnit současný systém. Americké ministerstvo obchodu však zpochybnilo výhody a cenu těchto změn. Úředníci také vznesli obavy, aby nové plány nedestabilizovaly současný systém.

Americká vláda rozeslala dva dopisy. V prvním z minulého týdne Meredith Bakerová z Ministerstva obchodu zpochybnila ceny, které ICANN za nové domény požaduje. Organizace plánuje, že nabídne 200-800 nových adres po 185 000 dolarech za jednu + s ročním poplatkem 60 000 dolarů.

USA kritizují vytvoření nových domén
i Zdroj: PCTuning.cz

Bakerová také dodala, že by ICANN měl doložit, že "změny nepoškodí stabilitu nebo bezpečnost celého systému přidělování domén." V současné době je 21 tzv. gTLD (Generic Top Level Domain), které zahrnují například .com, .org, .net a .gov. V červnu tohoto roku ICANN prohlásil, že by chtěl umožnit vznik neomezeného množství gTLD.

Organizace to zdůvodňovala tak, že pokud bude větší konkurence, budou i nižší ceny. "Ministerstvo obchodu se bojí, že vznik nových domén bude společnosti zbytečně nutit, aby si je všechny zaregistrovaly, takže to ke zlepšení situace nepřispěje," stojí pak ve druhém dopise, který za ministerstvo poslala Deborah Garzaová.

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama