novinky-o-windows-7
Novinka Novinky o Windows 7

Novinky o Windows 7

Michal Kleman

Michal Kleman

7. 11. 2008 00:00 14

Oficiálně měl být nový operační systém vypuštěn přibližně tři roky po komerčním vypuštění Windows Vista. Novinky ale tvrdí, že to může být i dříve.

Reklama

Abychom byli upřímní, Vista nesklidila zrovna ovace a na další operační sysém mnoho lidí čeká jako na požehnání. Windows XP již mají nějaký ten rok stáří a Vista se zdá mnohým jako nekompletní a drahé řešení. Windows 7 by podle nových zpráv měly "předběhnout svou dobu" přibližně o půl roku - Microsoft plánuje jejich vypuštění na prázdninovou sezónu roku 2009, tedy do začátku druhé poloviny roku. Tato informace pochází přímo z prezentace a úst Douga Howa, ředitele Microsoftu. "Prázdniny mají být definitivně ve znamení Windows 7," prohlásil.

Novinky o Windows 7
i Zdroj: PCTuning.cz

Pre-beta systému byla vypuštěna minulý víkend a první beta verze má vyjít na začátku roku 2009, na testování tedy zbyde času dost. Dle dalších prohlášení z Microsoftu bude jen jedna release candidate verze a zdržování, jako tomu bylo u Windows Vista, nebude přípustné.

Další "střípek" o nových Windows se týká integrovaných grafik a hybridních řešení. Zdá se, že redmondský tým technologiemi úspor spojením integrovaného jádra a samostatné grafiky není příliš nadšen. Prý nejde o dostatečně stabilní řešení a nebude tedy do Windows 7 nativně implementováno. Na jednu stranu pro ATI a Nvidii, kteří do této technologie investovali hodně času a peněz, musí jít o jistou prohru, na stranu druhou součastné operační systémy také technologii Hybridního CFX nebo HybridSLI nepodporují. Výrobci grafických karet si s tímto problémem jistě hravě poradí, bylo by však sympatické vidět Microsoft spolupracovat na úsporných a žádaných řešeních.

Podle news.cnet a Tech Connect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama