nova-technologie-pro-ssd-od-sandisku
Novinka Nová technologie pro SSD od SanDisku

Nová technologie pro SSD od SanDisku

Michal Mitrega

Michal Mitrega

6. 11. 2008 00:00 4

SanDisk představuje nový systém řízení zpracovávání dat u SSD disků. Cílem je zvýšit životnost a zrychlit náhodné čtecí doby. První takové disky pak budou dostupné během příštího roku.

Reklama

SanDisk se také snaží prosadit nové metriky k měření parametrů SSD disků. Dnes udávaná přístupová doba a maximální rychlosti čtení a zápisu jsou zkrátka zavádějící. vRPM (virtual RPM) je parametr, který by měl udávat kolikrát by se musel otočit pevný disk, kdyby měl výkonnost daného SSD. LDE (Long-Term Data Endurance) zase představuje maximální množství dat, které můžou být na disk zapsány - jinými slovy životnost SSD.

Nová technologie pro SSD od SanDisku
i Zdroj: PCTuning.cz

ExtremeFFS technologie ale přímo zlepšuje parametry SSD disků. Každý NAND kanál (těžko říct, jestli společnost myslí jeden čip nebo menší jednotku) se chová nezávisle. To znamená, že jeden může číst, další zapisovat a třetí sbírat data do paměti. Nejdůležitější je ale algoritmus pro zápis, který se data snaží seřadit tak, aby byly čteny co nejrychleji.

Zajímavý je i systém 'předpovědí', který elektronice SSD v závislosti na předchozím chování uživatele ukáže, jaké části disku budou pravděpodobně čteny. Ty jsou pak přednostně načítany do bufferu. Generální manažer SanDisku si myslí, že by nová technologie (a další pokroky na poli SSD) mohli příští rok rychlost SSD disků zčtyřnásobit. No, necháme se překvapit. ;)

Zdroj: SanDisk

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama