dalsi-lanparty-deska-od-dfi
Novinka Další LanParty deska od DFI

Další LanParty deska od DFI

Michal Kleman

Michal Kleman

30. 10. 2008 00:00 3

Společnost DFI vydá další desku, která se bude řadit do hráčské série LanParty. Novinka bude mít čipset P45 a na rozdíl od předchozích LanParty modelů bude užívat DDR3 modulů.

Reklama

LanParty série společnosti DFI je mezi hráči celkem oblíbená a o jejích kvalitách také svědčí, že s modelem DFI LanParty DK P45-T2RS Plus byl vytvořen rekord v kalkulaci čísla Pi v programu SuperPi. Nyní DFI vydá desku podobného rázu, s tím rozdílem, že novinka bude mít sloty pro DDR3 moduly s taktem až 1333MHz, výrobce však tvrdí, že po přetaktování je možno dostat takt modulů až na 2000MHz.

Další LanParty deska od DFI
i Zdroj: PCTuning.cz


Výrobce bohužel nedodal lepší obrázek, pokud na něj narazím v následujících hodinách tak jej sem vložím.

Na desce je kromě severního můstku Intel P45 přítomen southbridge ICH10R, to nám napovídá, že disky lze zapojit do RAID. DK P45-T3RSB Plus, novinka DFI, má dva PCIe x16 sloty druhé generace pro zapojení CrossFire. O napájení procesoru se stará šestifázové digitální PWM a pevné kondenzátory mají zaručit dlouhou životnost desky společně s její stabilitou. Samozřejmostí je ethernetový LAN konektor, 12 USB konektorů, IDE slot a 8 SATA slotů.

DFI podporuje overclockery, deska je vybavena jednak "Genie BIOSem," tedy jakýmisi rozšířenými možnostmi pro lepší taktování, to má dnes však téměř každá deska mířená do vyššího segmentu. Zajímavá je však funkce ABS (Auto Boost System), po instalaci tohoto softwaru restartujete počítač a přímo v operačním systému necháte zvýšit FSB, a to nikoliv po malejch krůčcích, jak to zodpovědní overclockeři dělávají, nýbrž rovnou po celých skocích. DFI hodlá menit frekvenci FSB z 200MHz>266MHz; 266MHz>333MHz; 333MHz>400MHz a tak dále během jednoho kroku. Jaký bude mít takovéto přepínání dopad na procesor mi bohužel není známo, dlouhodobě bych nic kladného nečekal.

Podle TechPowerUP

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama