asrock-si-rypnul-do-gigabyte
Novinka ASRock si rýpnul do Gigabyte

ASRock si rýpnul do Gigabyte

Michal Kleman

Michal Kleman

12. 10. 2008 00:00 12

Společnost Gigabyte nedávno uvedla jako novinku technologii Ultra Durable 3. To zřejmě zaujalo inženýry od konkurenční firmy ASRock. A hned vyrobili příslušnou prezentaci, podle které jsou výhody konkurenční novinky zcela zanedbatelné.

Reklama

O deskách Gigabyte Ultra Durable 3 jste se mohli dočíst ve starší newsce. V krátkosti: jejich specialitou je zdvojnásobená vrstva mědi mezi jednotlivými vrstvami tištěného spoje pro lepší odvod tepla od jeho zdroje. Společnost ASRock se ve své prezentaci ohrazuje proti takovému produktu a nabádá své zákazníky, aby zbytečně neplýtvali, technologie Gigabytu je prý úplně zbytečná.

ASRock si rýpnul do Gigabyte
i Zdroj: PCTuning.cz

"Naše zásoba mědi není nekonečná a značně se ztenčuje. Zatímco poptávka stoupá a s ní i cena, není žádný logický důvod aby výrobci zbytečně plýtvali bez jakéhokoliv rozumného důvodu?" Toto hlásá email zaslaný společností ASRock na adresu redaktorů serveru HEXUS, ale to není vše, zpráva pokračuje: "Nemluvíme o nepotřebných heatpipes, které využije málo jedinců, ale o nových deskách Gigabyte s zvýšeným obsahem mědi v PCB. Gigabyte přidává měď, aby snížil produkované teplo a zvýšil rychlost jeho rozvádění po desce a tedy i předávání do okolí."

Ještě že nás ASRock na takové vandalství upozorňují, v Gigabytu zjevně sedí pouze neekonomicky myslící ekoteroristé. To samozřejmě ASRock dokládá porovnáním se svou základní deskou s čipsetem P45. Email tvrdí, že jejich návrh desky ústí v chladnější motherboard, než nové UD3 modely Gigabytu, a to bez jedné "extra" unce mědi. "Důkaz" je obsažen v přiloženém slidu prezentace.

John Hung, ředitel Gigabyte pro Spojené království Velké Británie a Severního Irska nenechal média na odpověď čekat dlouho čekat: "Útok ASRocku nebereme vážně, ASRock pro nás není konkurence, my se zaměřujeme na kvalitu a spolehlivost, navíc infračervené snímky ukazují, že teplo je opravdu efektivněji rozváděno a že naše technologie má smysl, navíc měď je plně recyklovatelná".

Podle HEXUS

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama