nabidka-asusu-pro-nehalem
Novinka Nabídka Asusu pro Nehalem

Nabídka Asusu pro Nehalem

Michal Kleman

Michal Kleman

9. 10. 2008 08:00 2

Nějaké desky Asusu pro nové procesory Intel Core i7 jste již jistě mohli postřehnout. Asus měl předevčírem v Taipei malou konferenci, na níž představoval značnou část svých desek pro nové procesory.

Reklama

Nově byly představeny tři desky, dvě z nich patří do série WorkStation a třetí je určena pro hráče - jistě tedy odvodíte její zařazení do řady Republic Of Gamers. Začneme profesionálními deskami z řady WorkStation. První z nich, Asus P6T WS PRO je vybavena dvěma PCIe x16 a dvěma PCI-X sloty, jim asistuje PCI a PCIe x1 slot. Další specialitou této desky, kterou využije málokterý "běžný smrtelník" je podpora SAS (Serial Attached SCSI) rozhraní.

Nabídka Asusu pro Nehalem
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhá Workstation deska nese název Asus P6T6 WS Revolution a je tak speciální, že se možná ani nedostane na trh. Přeci jen i málokterý profesionál využije šest PCIe 16 slotů. Tato deska také umožní majiteli využít SAS. Obě desky ze série "WS" mají 16+2 fázové napájení, kde právě 2 fáze by se teoreticky měly starat o paměťový řadič integrovaný do procesoru. Obě desky by také měly podporovat Tri-SLI i CrossFireX.

Nabídka Asusu pro Nehalem
i Zdroj: PCTuning.cz

Děle jsme slíbil ještě desku ze série ROG. Asus představí model Rampage II Extreme, založený samozřejmě na čipsetu Intel X58 + ICH10 (pravděpodobně i s písmenem "R" - tedy podporou zapojení disků do pole RAID). Deska má Tři sloty pro grafické karty, po jednom od PCIe x1 a PCI slotů. Bohužel nějaké bližší informace nebyly sděleny, takže se můžeme jen pokochat obrázkem nového high-endu pro hráče.

Nabídka Asusu pro Nehalem
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle Expreview

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama