microsoft-si-stezuje-na-yahoo-a-gogole
Novinka Microsoft si stěžuje na Yahoo a Gogole

Microsoft si stěžuje na Yahoo a Gogole

Stančík Martin

Stančík Martin

18. 9. 2008 00:00 3

Šéfové Googlu věří, že Microsoft stojí za novými stížnostmi, které byly na něj a Yahoo podány u amerického kontrolního úřadu.

Reklama

Google s Yahoo plánují větší spolupráci v oblasti reklamy, což se samozřejmě nelíbí Microsoftu. Šéf Googlu Eric Schmidt dnes prohlásil, že jeho společnost očekávala protesty proti síle Googlu na poli online reklamy. "Jsme si skoro jisti, že Microsoft stojí za popuzováním všech našich konkurentů proti nám," řekl Schmidt s tím, že zaměstnanci americké vlády dělají pouze svou práci, když prošetřují spolupráci Yahoo a Googlu.

Google prý také zatím odpověděl na všechny otázky vyšetřovatelů. Schmidt zdůraznil, že Google věří, že nepotřebuje žádné speciální povolení vlády k reklamní spolupráci s Yahoo (u výsledků vyhledávače Yahoo se zobrazují reklamy Googlu v rámci systému AdWords). Podle šéfů Googlu budou obě společnosti od října pokračovat ve spolupráci podle původních plánů. Schmidt však odmítl říci, zda existují nějaká omezení, kolik reklamy může Google u výsledků Yahoo zobrazit.

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama