amd-vypousti-nove-karty-firepro
Novinka AMD vypouští nové karty FirePro

AMD vypouští nové karty FirePro

Michal Kleman

Michal Kleman

10. 8. 2008 00:00 31

Firma AMD vypustila nové grafické karty určené pro profesionální designery a programátory, po celkem dlouhé době tak obnovila řadu karet do tzv. "workstations," aneb pracovních stanic.

Reklama

Nové karty FirePro jsou založeny na architektuře Radeonů HD (slabší model je zřejmě založen na jádře RV620 a FirePro V5700  možná ponese jádro RV730), ale jsou optimalizované pro tvoření visuálního obsahu, CAD modelování a pro používání podobných profesionálních 3D aplikací. Karty mají 30bitovou pipeline rendrující obraz interně až s miliardou barev, zachovávající dokonalou přesnost velmi "obsáhlých" textur.

AMD vypouští nové karty FirePro
i Zdroj: PCTuning.cz


Na trh se dostanou celkem dva nové modely - ATI FirePro V5700 a V3700. První bude mít 320 stream procesorů, 512MB VRAM a výstupy budou provedeny dvěma DisplayPorty nebo dual-link DVI konektorem, celkem tedy karta obslouží až tři 30" displeje. V3700 bude naopak od nyní představeného high-endu mířit do nižších segmentů. 40 stream procesorů bude spolupracovat s 256MB paměti a pro výstup byly použity DVI konektory.

Obě karty podporují hardwarovou akceleraci 2D videa a také zvládají matematické operace napsané pro grafické jádro ve Stream Computing formátu.

AMD vypouští nové karty FirePro
i Zdroj: PCTuning.cz


Distribuce karty ATI FirePro V3700 již začala, nyní je tato karta k sehnání za $99, AMD prohlašuje, že jde o nejlevnější grafickou kartu do pracovních stanic v součastnosti. Na model V5700 za cenu $599 si budeme muset počkat do září. AMD slibuje podporu jak Windows, tak Linuxu a slibuje podporu OpenCL standardu pro "on-GPU general computing" (matematické výpočty skrze grafické jádro) prosazovaného společností Apple.

Podle Electroinsta

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama