dva-nove-herni-notebooky-od-znamych-firem
Novinka Dva nové herní notebooky od známých firem

Dva nové herní notebooky od známých firem

Michal Kleman

Michal Kleman

4. 8. 2008 00:00 8

Dvě známé společnosti vyvíjející hardware oznámily vadání nových herních notebooků pro absolutní nadšence. V této novince si je oba prohlédneme.

Reklama

První zmiňovanou společností je giganty vyrábějící pro počítače téměř vše. Nový herní notebook Asus G70 je, řečeno bez "cenzury," opravdu dělo. Pod 17" WUXGA displejem s Full HD rozlišením 1920*1200 pixelů mohou tikat procesory z dílen Intelu, a to Core 2 Duo nebo Core 2 Extreme. Jim bude asistovat základní deska s čipsetem Intel Mobile 965PM Express.

Dva nové herní notebooky od známých firem
i Zdroj: PCTuning.cz

Operační paměť typu DDR2 má kapacitu 4GB a její takt je stanoven na 800MHz, do notebooku je možné osadit až dna pevné disky s kapacitou 500GB pro jeden. O grafiku se postarají dvě karty Nvidia GeForce 8700M GT v SLI s celkovou kapacitou videopaměti 1024MB (512MB GDDR3 pro jednu). O zvuk se starají 4 reproduktory Dolby Home Theater, umístěné v každém z rohů notebooku pro realističtější 3D zvuk. O napájení tohoto pětikilového "monstra" s velikostmi 433 x 314 x 49mm se stará osmičlánková baterie. Osobně by mě zajímalo, jak dlouho vydrží. A třešnička na závěr, pokud jste tipovali cenu tohoto notebooku nad 50000Kč, tak jste se nemýlili, ale ještě značně přidejte. Asus si za model G70 účtuje $4998, tedy 75000Kč.

Dva nové herní notebooky od známých firem
i Zdroj: PCTuning.cz
Dva nové herní notebooky od známých firem
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhý z notebooků pochází z dílen OCZ. Ten už ale běží na platformě Intel Centrino 2 (Montevina). Jako severní můstek není použit doposud hojně využívaný Intel 965P, ale rovnou model z nejnovější řady, a to Intel PM45. Procesor si opět můžete vybrat z celého portfolie Intelu. O 17" displej (se stejnými parametry jako u výše popsaného modelu) se postarají dvě grafické karty M88XT, tedy mobilní varianta karet ATI Radeon HD3870. Možné je také zvolit konkurenční variantu a notebook osadit jednou kartou GeForce 8800M GTX.

Operační paměť bude mít opět kapacitu 4GB, ovšem v tomto případě půjde o moduly DDR3 s taktem 1066MHz. O napájení tohoto notebooku se stará dvanáctičlánková baterie a jeho zabezpečení je zajištěno čtečkou otisků prstů. Oba dva notebooky mají Blu-Ray mechaniku, 2MP videokameru a možnost WLAN připojení. Cena modelu OCZ NBIM17A však bohužel nebyla oznámena.

Podle VR-Zone 1 a 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama