radeon-hd4870-pcs-oc-s-1gb-gddr5
Novinka Radeon HD4870 PCS OC s 1GB GDDR5

Radeon HD4870 PCS OC s 1GB GDDR5

Ctibor

Ctibor

20. 7. 2008 00:00 42

Po své speciální verzi Radeonu HD4850 s 2GB paměti, přichází společnost Powercolor s mnohem lákavějším řešením. Tím je přetaktovaná karta HD4870 s 1GB GDDR5.

Reklama

Asi všichni se shodneme na tom, že 2GB paměti jsou pro Radeon HD4850 trochu víc než bychom potřebovali. U silnějšího z Radeonů - HD4870 však firma Powercolor již nepřestřelila a vsadila spíše na cenu než na papírově hezčí číslo. K nám se tak dostává speciální verze této karty s 1GB GDDR5 paměti. Radeon HD4870 PCS OC se tak zařadí po bok ostatních karet nejen s nereferenčními takty, ale také s alternativním chladičem již z výroby. Takt jádra je zýšen z původní hodnoty 750MHz na 800MHz a nejinak by tomu mělo být i u paměti. U té zatím není známa výchozí frekvence, ale můj osobní tip jsou 4GHz (referenčně 3.6GHz).

Radeon HD4870 PCS OC s 1GB GDDR5
i Zdroj: PCTuning.cz


Klikněte pro zvětšení

Chlazení pochází, stejně jako u ostatních výrobků z rodiny PCS (Power Cooling Solution), od firmy Zerotherm, avšak nejedná se o stejný chladič, který Powercolor použil na Radeonu HD4850. Jak můžete vidět na obrázku, tento je vybaven mnohem větší pasivní částí s dvěmy heatpipe trubicemi a ventilátorem ve svém středu. Na levé straně se nachází také heatsink pro napěťový regulátor. I se zvýšenými frekvencemi by si tento měl poradit s odvodem tepla více než znamenitě (tedy aspoň podle společnosti samotné). Teploty by se měly oproti běžným snížit až o 20 °C. Tato grafická karta bude hráčskou obcí jistě vřele uvítána, neboť právě "pouhých" 512MB je pro čip již v některých situacích brzdou. Zatím není známa cena, ani datum uvedení, avšak musíme očekávat, že si za tento speciální Radeon nechá Powercolor řádně zaplatit.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama