ea-sega-a-blizzard-vydaji-hry-s-directx-10-1
Novinka EA, Sega a Blizzard vydají hry s DirectX 10.1

EA, Sega a Blizzard vydají hry s DirectX 10.1

FidoUncle

FidoUncle

17. 7. 2008 00:00 24

V současnosti máme na trhu především hry s podporou DirectX 10. Toto rozhraní podporují oba hlavní výrobci grafických karet. Jen jeden však disponuje i podporou inovovaného standaru DicrectX 10.1.

Reklama

Dnešní podpora standardu DirectX 10.1 v grafických kartách ATI a také S3 se může zdát jako veskrze zbytečná. Že tomu tak nebude nyní slibují velcí hráči na herním trhu. Jmenovitě společnosti Electronic Arts, Sega a Vivendi (Blizzard) se vyjádřili, že plánují na trh uvést tituly s podporou novějšího standardu DirectX 10.1.

EA, Sega a Blizzard vydají hry s DirectX 10.1
i Zdroj: PCTuning.cz

V současnosti není přesně známé o jakých hrách mluvíme, ale již dříve jsme zmínili, že AMD hodlá poskytovat více podpory herním vývojářům, což se jistě odrazí i v lepší podpoře grafických čipů ATI. NVIDIA se takto chová již několik let a zdá se, že se jí to vyplácí. Blizzard je společností, která na trh uvedla herní pecky jako Diablo, World of Warcraft a Starcraft. A podpora DirectX 10.1 v novém Diablu III. by byla pro AMD skvělou reklamou.

NVIDIA se teď pravděpodobně zaměří na prosazování a podporu DirectX 11, které bylo nedávno oznámeno. To je ale ještě stále hudba daleké budoucnosti a nic to nemění na faktu, že současné čipy z tábora zelených budou v některých nových hrách o pár efektů ochuzeny.

Podle Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama