larrabee-s-gddr5-a-dvanactivrstvym-pcb
Novinka Larrabee s GDDR5 a dvanáctivrstvým PCB

Larrabee s GDDR5 a dvanáctivrstvým PCB

Ctibor

Ctibor

16. 7. 2008 00:00 17

Informace o multijádrovém počinu firmy Intel se začínají množit a tak se k nám po spotřebě dostávají zprávy o užitých pamětech a matriční desce.

Reklama

To jakou bude Larrabee využívat paměťovou sběrnici zatím není známo, ale podle všech očekávání bude druh užitých pamětí. Vzhledem k faktu, že Intel chce dosáhnout se svou grafickou kartou hranice 2TFLOPS výpočetního výkonu, není asi lepšího a levnějšího řešení než GDDR pamětí páté generace. Ty navíc do doby než se k nám tato karta vůbec dostane určitě ještě zlevní, kvůli zvyšující se produkci a rozšíření pole jejich využití. Snad tedy nebude potřeba 512bitová paměťová sběrnice, která by celé řešení ještě více prodražila a vystačíme si "pouze" s 256bity.

Larrabee s GDDR5 a dvanáctivrstvým PCB
i Zdroj: PCTuning.cz

Larrabee s GDDR5 a dvanáctivrstvým PCB
i Zdroj: PCTuning.cz

To, že bude Larrabee drahé potvrzuje i nutnost použití PCB s nadstandartním počtem vrstev při jeho výrobě. Zatímco i pro dnešní nejdražší highendové grafické karty se setkáme s maximálním počtem osmi vrstev, Larrabee musí použít celé čtyři navrch, tedy dvanáct. Snad se po spotřebě nedočkáme i trhání rekordů pro nejdražší grafickou kartu. Co se týče spotřeby a odpadního tepla, tak bylo něco málo prozrazeno i o chlazení tohoto monstra. Podle nepotvrzených zpráv vypadá chladič, který Intel poslal svým partnerům podobně jako ten u grafických karet NVIDIA. Zatím je však ještě brzo na to říkat, zda-li to tak zůstane nebo ne.

Zdroj: Fudzilla 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama