microsoft-predvede-directx-11-na-xna-gamefestu
Novinka Microsoft předvede DirectX 11 na XNA Gamefestu.

Microsoft předvede DirectX 11 na XNA Gamefestu.

Moll

Moll

12. 7. 2008 00:00 49

Konference týkajících se herních technologií Microsoftu bude mít letos jediné hlavní téma - DirectX 11. Co se můžeme dozvědět 22.-23. července v Seattlu?

Reklama

Microsoft se rozhodl věnovat XNA Gamefest odhalení roušky nad tajemstvím DirectX 11. Není pochyb o tom, že toto API bude mít velký vliv na to, kudy se bude ubírat herní scéna v dalších letech.

Microsoft plánuje uvést DirectX 11 jak pro Windows Vista, tak pro nové Windows 7. Podle vlastních slov se chce softwarový gigant poučit z chyby, kterou udělal při uvedení DirectX 10, kdy dal nové API k dispozici pouze novému operačnímu systému.

TG Daily s odvoláním na zdroj z herního průmyslu tvrdí, že DirectX 10 nemělo tak srdečnou podporu herních vývojářů, jak by si u Microsoftu přáli, zejména kvůli nestabilitě Windows Vista a jejího vývojářského prostředí. Navíc byl systém Vista příliš úzce svázán s DRM, což negativně ovlivnilo jeho nároky na hardwarové vybavení uživatelů.

Příprava na nástup nového API samozřejmě neskončí s XNA Gamefestem. Microsoft, Nvidia a AMD (ATI) se chystají o DirectX 11 promluvit na srpnových konferencích Siggraph 2008 (11.-15. srpen) a Nvision 08 (25.-27. srpen). Již brzy tedy budeme vědět daleko více.

Na vlastní start DirectX 11 si počkáme do konce roku 2009, několik měsíců před vydání Windows 7.

Podle TG Daily

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama