intel-rekl-ne-windows-vista
Novinka Intel řekl "NE" Windows Vista

Intel řekl "NE" Windows Vista

Ctibor

Ctibor

27. 6. 2008 00:00 19

Jeden z největších hráčů na poli hardwaru, společnost Intel, ani déle než rok a půl od uvedení nepřešel na operační systém Windows Vista a jak to tak vypadá, ani by k tomu nemuselo dojít.

Reklama

Neznámý zdroj blízký Intelu oznámil deníku New York Times, že počítačový gigant opět zamítl přechod z operačního systému Windows XP na Vista. Tato firma, která v současnosti zaměstnává kolem 80 000 zaměstnanců, se tak údajně rozhodla po velmi dlouhé a důkladné analýze potenciálních pozitiv při tomto přechodu, avšak žádná nenašla. To zda na tento operační systém přejde Intel později a nebo prostě počká na nový systém Windows 7 však nebylo přímo řečeno.

Intel řekl "NE" Windows Vista
i Zdroj: PCTuning.cz

Když se však podíváme na stejnou situaci v roce 2001, kdy se k nám dostal systém Windows XP, nebylo počínání Intelu jiné. Přestože většina lidí by si mohla myslet, že tento přechod byl rychlý, opak je pravdou. Společnost na svých počítačích opět trochu déle podržela starší Windows 2000 a přesun na "Xpéčka" byl také velmi pozvolný, ale byl, což nyní s určitostí říci nemůžeme. Windows 7 by podle informací měl konečně přinést razantnější změny, avšak Windows Vista vypadají spíše jako mezikrok, který má zaplnit mezeru mezi Windows XP a 7. To neznamená, že by se jednalo o špatný systém, avšak, jak sám Intel zjistil, k přechodu na tento systém nejsou žádné zásadnější důvody. Je tedy dost možné, že Intel jako velká část dnešních uživatelů ponechá na svém počítači starší operační systém a uvidí, co Microsoft předvede na konci příštího roku či začátku roku 2010.

Zdroj: Ars Technica

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama