novinky-od-ati-plany-do-budoucnosti
Novinka Novinky od ATI - plány do budoucnosti

Novinky od ATI - plány do budoucnosti

Michal Kleman

Michal Kleman

26. 6. 2008 00:00 12

Redaktoři Fudzilly si měli možnost promluvit s dvěma vice-prezidenty společnosti ATI. Co nového se od nich dozvíme?

Reklama

Začneme nejbližšími událostmi. Redaktoři Fudzilly samozřejmě s Mattem Skynnerem a Johnem Byrnem mluvili i o nových grafických adaptérech ATI - konkrétně o high-endu v podobě Radeonu HD4870X2 založeném na jádrech R700. Podle těchto dvou vice-prezidentů (první zmíněný šéfuje marketingu, druhý má na starosti prodeje GPU) ATI nasbírala mnoho informací o konkurenčním produktu a ještě nevydaná novinka by měla NVIDII GeForce GTX280 porazit. Podle zdroje jsou si tím lidé z ATI jisti, je ještě otázkou, nakolik by pomohlo high-endu NVIDIE použití moderních GDDR5 pamětí, ale to je již jiná kapitola.

Novinky od ATI - plány do budoucnosti
i Zdroj: PCTuning.cz

Se zlepšením konkurenčního prostředí ve všech vrstvách od low-endu až po absolutní high-end se ATI pokusí zaútočit i na známý program NVIDIE. Řeč je o TWIMTBP (The Way It's Meant To Be Played), podporu NVIDIE vývojářům. Tým zelených pomáhá mnoha společnostem optimalizovat jejich aplikace pro grafické karty GeForce. ATI již takovýto program také kdysi měla, ale nějak značně se neuchytil. Ze začátku se ATI bude soustřeďovat především na velké vývojářské střediska, jako je například Blizzard. Tým červených bude mít oproti NVIDII značně omezené finance na marketing a podporu, ale jestli se tento projekt povede, mohla by to být další rána pro "zelené", zvláště pokud se povede efektivně implementovat API MS DX10,1.

Novinky od ATI - plány do budoucnosti
i Zdroj: PCTuning.cz

Poslední zpráva od těchto dvou vysokých managerů ATI jen potvrdí to, co mnozí čekali. ATI nastolila trend více malých čipů, monolitičtí giganti mají zanikat a včera to bylo potvrzeno. ATI se rozhodla, že vytvořit jednodušší mainstreamové čipy a pak jich užít víc je lepší a efektivnější strategií, jak z ekonomického, tak z výkonového hlediska. Pravděpodobně se můžeme těšit na duální kartu osazenou čipy R800 a mainstreamové modely s jádry RV870.

Podle Fudzilla 1, 2 a 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama