efi-pro-p45-v-cervenci
Novinka EFI pro P45 v červenci

EFI pro P45 v červenci

Michal Kleman

Michal Kleman

20. 5. 2008 09:00 6

O "nástupci" BIOSu se již nějaký ten pátek mluví, na světlo světa se však zatím nedostane a jeho cesta nebude tak hladká jak jsme mohli čekat.

Reklama

S EFI se posuneme o další krůček dál, pryč od dvacet let starého rozhraní "archaického" Assembleru. Přivítá nás nejen podpora myši a grafické rozhraní, ale i možnost používat některé základní programy (detaily si můžete přečíst zde). Problém spočívá v absenci EFI u desek MSI s čipsetem P45. Původně mělo být toto rozhraní přímo integrované, ale podle nových zpráv tomu tak nebude.

EFI pro P45 v červenci
i Zdroj: PCTuning.cz

MSI umožní upgrade zdarma na EFI až v červenci (VII.), ale se samotným upgradem souvisí další problém. Pokud zrovna náhodou nepoužíváte Windows Vista x64 se Service Packem 1, budete omezeni v používání některých programů pracujících právě s BIOSem, jako je například CPU-z, SpeedFan nebo třeba ClockGen. Pokud však nejste interesováni v používání těchto programů, mám pro vás dvě dobré zprávy, EFI bude dostupné pro jakýkoliv operační systém a v případě nespokojenosti můžete samozřejmě opět "downgradovat."

Podle Bit-tech.net

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama