dell-bude-zeleny-a-jeste-zelenejsi
Novinka Dell bude "zelený" a ještě "zelenější"

Dell bude "zelený" a ještě "zelenější"

JeanVEGA

JeanVEGA

18. 5. 2008 00:00 5

Popřední výrobce počítačových systémů Dell je v současné době jednou z nejaktivnějších společností v této oblasti v souvislosti s ochranou životného prostředí. Těmto požadavkům se snaží přizpůsobit i celou řadu svých produktů.

Reklama

Tento týden vedení výše jmenované firmy přislíbilo až o 25 procent úspornější stolní a přenosní počítače, jenž se ke svým majitelům dostanou do roku 2010. „Naši zákazníci nás inspirují stále novými požadavky a výzvami k ochraně životního prostředí, a tak i celé naší planety,“ hovoří Albert Esser, viceprezident společnosti Dell pro oddělení energetiky a infrastruktury, „my jim nasloucháme a snažíme se vyvinout technologie nové generace a výrazně tak snížit spotřebu energie, čímž se snižují i výdaje.“

Dell bude "zelený" a ještě "zelenější"
i Zdroj: PCTuning.cz

Kromě zlepšení správy šetření energie plánuje Dell použít i nový druh obvodů a se svými dodavateli pracuje na designu energeticky úspornějších komponentů jako jsou například chipsety, zdroje napájení nebo paměti. Důkazem celého tohoto snažení může být i stolní počítač, jenž byl představen hlavou firmy Dell, Michaelem Dellem asi před měsícem. Ten údajně spotřebuje až o 70 procent méně energie než běžný desktop a je o 81 procent menší než systém formátu „mini-tower.“ Kromě toho je vyroben z recyklovaného a recyklovatelného materiálu. Redakce PCTuning o něm své čtenáře informovala přednedávnem.

Zdroj: pcworld

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama