alienware-bude-nabizet-levnejsi-sestavy-s-technikou-od-amd
Novinka Alienware bude nabízet levnější sestavy s technikou od AMD

Alienware bude nabízet levnější sestavy s technikou od AMD

JeanVEGA

JeanVEGA

13. 5. 2008 00:00

Zdá se, že i hráčům, kteří nepožadují ultimátní herní sestavu a nechtějí utratit za svůj koníček obrovské množství peněz se blýská na lepší časy. Alienware se totiž snaží obsadit i trh s relativně levnými herními systémy.

Reklama

Po tom, co společnost Dell oznámila, že modelová řada XPS v segmentu herních sestav končí a odteď se bude soustředit pouze na systémy Alienware se již objevuje první z výsledků. Sestava s procesorem AMD Phenom X4 9550 pracujícím při frekvenci 2,2GHz, operační pamětí o kapacitě 4GB a dvěma grafickými kartami ATI HD 3870 X2 se na trhu objeví v ceně $1,699 (asi 27 000Kč). Dále bude ve svých útrobách ukrývat základní desku určenou pro nejvyšší třídu sestav od firmy Asus s chipsetem AMD 790FX. Podle slov manažérky oddělení pro desktopy společnosti Alienware, Marc Diany, je typická cena za systém s čtyřjádrovým procesorem nad $2,000, a proto v poslední době zaznamenávají silnou poptávku právě po sestavách s pohonnými jednotkami od AMD.

Alienware bude nabízet levnější sestavy s technikou od AMD
i Zdroj: PCTuning.cz

Podobný systém s procesorem AMD Phenom X4 9850 Black Edition s pracovní frekvencí 2,5GHz, rovněž dvěma grafickými kartami ATI Radeon HD 3870 X2 již Alienware nabízí po delší dobu v ceně pod $3,000 (pod 48 000Kč). Tento tah však není typický pro všechny výrobce herních systémů. Například společnost Falcon Northwest se zabývá prodejem sestav založených na technologii téměř výhradně od firmy Intel.

Zatímco na poli stolních počítačů si AMD buduje svou pozici i v herním segmentu, společnost Alieware se alespoň prozatím nechystá uvést na trh herní notebook s procesorem AMD. V současnosti totiž v tomto segmentu vede dvojice Intel a Nvidia. Uvidíme, co nám přinese nová platforma Puma, kterou AMD chystá na trh uvést v tomto kvartálu.

Zdroj: cnet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama