gta-4-se-prodava-jeste-lepe-nez-se-cekalo
Novinka GTA 4 se prodává ještě lépe, než se čekalo

GTA 4 se prodává ještě lépe, než se čekalo

Stančík Martin

Stančík Martin

8. 5. 2008 00:00 8

Akční hra Grand Theft Auto 4 jen za první týden vydělala více než pět set milionů dolarů a stává se tak jedním z nejlukrativnějších zábavných produktů v historii.

Reklama

Tržby tak překonaly i Halo 3 od Microsoftu, jež v minulém roce vygenerovalo 300 milionů dolarů a pokořen byl i poslední díl Pirátů z Karibiku, za který lidé utratili 406 milionů dolarů. "Věříme, že GTA 4, kterého se za první týden prodalo přes šest milionů kopií, v tržbách za první týden překonal jakýkoli film či hudební desku," řekl šéf Take-Two Strauss Zelnick.

V novém díle kontroverzní hry Grand Theft Auto vystupuje hráč v podobě emigranta z Východní Evropy, který může brát drogy, střílí policisty a drtí své protivníky. Předpokládá se, že Take-Two využije skvělých výsledků GTA 4 při jednání se společností Electronic Arts, která by Take-Two chtěla koupit za dvě miliardy dolarů. Podle analytika Mika Hickeyho bude EA muset hodně přidat. Daniel Ernst z Hudson Square Research pak dodává, že nejsou ani tak důležité tržby za první týden, jako ty dlouhodobé - a očekává se, že do konce roku se prodá na třináct milionů kusů kopií GTA 4.

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama