klavesnice-petkrat-spinavejsi-nez-zachodove-prkynko
Novinka Klávesnice pětkrát "špinavější" než záchodové prkýnko

Klávesnice pětkrát "špinavější" než záchodové prkýnko

Ctibor

Ctibor

2. 5. 2008 00:00 15

Myjete si ruce, když jdete z toalety? Že je to běžné? A myjete si také ruce, když jdete od počítače? Že ne? Asi byste měli své návyky přehodnotit.

Reklama

Studie provedená skupinou spotřebitelů pod jménem Which? zjistila, pro jak velké množství špíny a nebezpečných bakterií představuje zázemí běžná počítačová klávesnice. Jedna z klávesnic byla údajně až pětkrát špinavější než záchodové prkýnko. Nalezení mikroby by mohli způsobit opravdu velkou škálu nemocí. Klávesnice byla pochopitelně nejzaneřáděnější u těch, kteří běžně u svého stolu obědvají s kousky jídla zapadajícími i mezi klávesy či si dostatečně nemyjí ruce.

Průzkum dále zjistil, že 10% lidí v životě svou klávesnici nečistilo, 20% nemyje ani počítačovou myš a téměř polovina z nich se o svou klávesnici nestará v průměru ani jednou za měsíc. "Většina lidí se moc nestará o špínu, která se usazuje na jejich počítači, ale když ho nečistíte, stejně tak byste mohli svůj oběd jíst třeba ze záchodu." prohlásila Sarah Kindner, šéfredaktorka Which?. "Proč nedopřát vašemu počítači jarní úklid? Je to úplně jednoduché a můžete tak zamezit tomu, aby se z vašeho plechového miláčka stala hrozba pro vaše zdraví."

Zdroj: Which?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama