grand-theft-auto-4-jiz-v-utery
Novinka Grand Theft Auto 4 již v úterý

Grand Theft Auto 4 již v úterý

Stančík Martin

Stančík Martin

26. 4. 2008 00:00 20

Rvačky, střílení z auta, bití kolem jdoucích. Pro herní fanoušky to může znamenat jen jedno: je tady Grand Theft Auto 4.

Reklama

Poslední díl velmi populární a kontroverzní hry od Take-Two bude nejspíše nejvýdělečnějším zábavním produktem tohoto roku - předpokládá se, že jen za první týden od vydání vydělá 400 milionů dolarů. GTA 4, na kterém pracovala dceřiná firma Rockstar v čele s bratry Houserovými, vyjde již v úterý a slibuje mimo jiné silný příběh ve stylu Kmotra.

Grand Theft Auto 4 již v úterý
i Zdroj: PCTuning.cz

"Cítili jsme, že v minulých letech se neobjevil ani žádný pořádný film s gangsterskou tématikou. Možná bychom s tím mohli něco udělat," řekl Dan Houser v rozhovoru pro časopis Variety. Vývojáři do hry zakomponovali unikátní herní charaktery, které se budou odlišovat svým chováním a povahou. "Ta hra je jako film. Kamera se natáčí, ale vy nemusíte scénu jen sledovat, vy se jí účastníte," napsal Ricardo Torres v recenzi na webu GameSpot.

Grand Theft Auto 4 již v úterý
i Zdroj: PCTuning.cz

Samozřejmě by to nebylo GTA, aby se kolem něj neroztočilo nové kolo nevolí. Hra, která lidem umožňuje střílet policisty a stýkat se s prostitutkami, může mnoha lidem vadit. "Je to taková parodie na americkou kulturu," řekl Crispin Boyer z 1UP Network. Negativní ohlasy však tvůrcům nezabránily, aby ze hry udělali jeden z nejúspěšnějších titulů - doposud se prodalo až 70 milionů kopií hry. Titul může také pomoci Take-Two, který nyní čelí nabídce od EA na převzetí (Electronic Arts za Take-Two chtějí zaplatit až dvě miliardy dolarů).

Děj GTA 4 se točí okolo imigranta z Východní Evropy, který pracuje pro místní mafiánské šéfy. Hráči je dovoleno se v určitých okamžitých rozhodovat, takže může ovlivnit děj hry. V USA si hru budou moci koupit lidé od 17 let.

Grand Theft Auto 4 již v úterý
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama