cipset-nforce-780a-pro-amd-se-opozdi
Novinka Čipset nForce 780a pro AMD se opozdí

Čipset nForce 780a pro AMD se opozdí

Z. Obermaier

Z. Obermaier

24. 4. 2008 00:00 9

Z původního data 29.4, se uvedení high-endu pro platformu AMD posouvá o týden - na 6.5.2008. O důvodu posunu můžeme pouze spekulovat, alespoň ale budeme mít více času na kompletní test obou rivalů - deska ATX formátu s čipsetem RS780G právě dorazila.

Reklama
Čipset nForce 780a pro AMD se opozdí
i Zdroj: PCTuning.cz

Novinka NVIDIA nForce 780a pro AMD nabízí několik zajímavých vlastností. Přináší na tuto platformu PCI Express 2.0, a podporu pro trojici karet v Tri-SLI zapojení. Čeká nás také jedno veliké překvapení v architektuře čipsetu, ale to si povíme až v den uvedení této sady. Kromě podpory 1066MHz pamětí DDR2 a slušné výbavy pro přetaktování ale přichází konečně i Hybrid Power a Hybrid SLI. Nejzajímavější je právě úsporná technologie Hybrid Power, která dovolí vypnout kompatibilní grafiku (pouze GeForce 9800 GTX, GX2, GT) a za chodu počítače přepnout obraz na integrovanou grafiku GeForce 8200. Tímto opravdu razantně klesne spotřeba a grafická karta v PCI slotu se zcela zastaví a vypne.

Čipset nForce 780a pro AMD se opozdí
i Zdroj: PCTuning.cz

Jelikož došlo k posunu uvedení prvně zmíněného čipsetu, budeme mít více času na srovnávací test. Nebudeme srovnávat s ničím menším než je čipset RS780G s podporou Hybrid CrossFire. Dorazila totiž deska s touto sadou a plným ATX formátem. Test obou nejlepších čipsetů pro AMD AM2+ bude velmi zajímavý, tato platforma má sama o sobě minimální spotřebu a nepotřebuje proto kartu v PCI slotu odpínat. Právě naopak umí toto GPU (Radeon HD3450) připojit k výkonu integrovaného jádra se slušným výsledkem i pod DX10.

Na duel obou těchto řešení se těšte nejpozději s uvedením nForce 780a ... PS. Dorazil také Phenom X3 8750 - jehož test bude dříve než duel čipsetů ... možná již příští pondělí/úterý ...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama