toshiba-osazena-128gb-ssd-bude-mit-zpozdeni
Novinka Toshiba osazená 128GB SSD bude mít zpoždění

Toshiba osazená 128GB SSD bude mít zpoždění

JeanVEGA

JeanVEGA

15. 4. 2008 00:00 3

Společnost Toshiba oznámila, že na chystaný laptop spadající do série DynaBook, jenž měl být jako první opatřen solid state diskem s kapacitou 128GB, si budou zákazníci muset ještě chvíli počkat.

Reklama

Na stránkách výrobce je možné najít informaci o tom, že vydání produktu s označením DynaBook SS RX1, jehož uvedení na trh bylo původně plánované v polovině dubna s internetovým prodejem začínajícím 25. března, bude odloženo až do června. Toshiba tuto skutečnost zdůvodňuje pozdržením některých komponentů od svých dodavatelů a ospravedlňuje se zákazníkům, kteří již jsou na čekací listině. Na druhé straně se může lehce stát, že Toshiba nakonec nebude první společností s laptopem osazeným SSD pevným diskem s kapacitou 128GB.

Toshiba osazená 128GB SSD bude mít zpoždění
i Zdroj: PCTuning.cz

Kupodivu se tato zpráva podobá té přibližně minuloroční, kdy Toshiba čekala rovněž na komponenty pro laptopy se solid state disky avšak o kapacitě 64GB. Tehdy se jednalo o SSD disky samotné. Naštěstí nebylo zveřejněno datum vydání pro ekvivalent SS RX1 pojmenovaný jako Portégé R500, jenž je určený pro americký trh. Částečně se tak předejde zklamání zákazníků.

Zatímco Toshiba odkládá vydání jmenovaného produktu se může objevit konkurence v podobě společnosti Samsung, která se chystá uvést na trh SSD disk s kapacitou 128GB v první polovině tohoto roku. Zatím však není prozrazeno, jestli plánuje uvést podobný systém sama a ani komu bude tyto produkty distribuovat. Tvrdým oříškem budou i SSD od Intelu, které nabídnou kapacitu až do 160GB.

Zdroj: digitalartsonline

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama