zakladni-deska-gigabyte-s-intel-p45-spatrena
Novinka Základní deska Gigabyte s Intel P45 spatřena

Základní deska Gigabyte s Intel P45 spatřena

JeanVEGA

JeanVEGA

14. 4. 2008 00:00 2

Sice s mírným opožděním, ale základních deskek s chipsetem Intel P45 bychom se měli dočkat v druhém kvartálu tohoto roku. Očekává se, že v průběhu května až července budou již v prodeji.

Reklama

Je častým zvykem výrobců, že nějakou dobu před vydáním jsou dizajny jejich produktů navržené a případný zákazník je tak může s předstihem ohodnotit. Chvíli po tom, co společnost Foxconn a MSI pohled své základní desky s chipsetem Intel P45 již nabídly je následuje i Gigabyte.

Základní deska Gigabyte s Intel P45 spatřena
i Zdroj: PCTuning.cz

Tento kousek dostal označení GA-EP45-DS3P, je osazen výše jmenovaným chipsetem Intel P45 ve spolupráci s ICH10R. Podporuje i 45nm procesory Intel s FSB pracující při 1600MHz a paměti typu DDR2-1200. Na této základní desce je možné najít tři PCI-Express 2.0 sloty. V případě zapojení jedné grafické karty poběží při plných x16, v případě zapojení dvou je to x8 a při plném obsazení x4. Dále pak najdeme šest SATA 3.0 Gbps portů, dva pro gigabitový Ethernet a tři velmi užitečná tlačítka. Slouží na zapínaní / vypínání, reset a vymazání nastavení, jenž jsou uložená v CMOS. Jejich lokace však není nejpovedenější, protože při obsazeném spodním PCI-Express slotu se mohou lehce stát nedostupná.

Navíc ještě nabídne osm USB 2.0 portů s možností vyvést další, dva FireWire porty rovněž s možností přidání dalších, 7.1 kanálovou zvukovou kartu s optickým a koaxiálním S/PDIF, dva PS/2 porty a jeden IDE konektor. GA-EP45-DS3P je vybavená Dual BIOSem a technologií DES (Dynamic Energy Saver). Na první pohled vypadá tento bohatě vybavený produkt velice zajímavě a nám zbývá už jen těšit se na jeho první testy.

Zdroj: tcmagazine fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama