igp-eaglelaku-s-taktem-az-800mhz
Novinka IGP Eaglelaku s taktem až 800MHz

IGP Eaglelaku s taktem až 800MHz

Michal Kleman

Michal Kleman

9. 4. 2008 00:00

Vývoj čipsetu Eaglelake je stále v průběhu a datum vydání zůstává nezměněno, ale v budoucnosti se dočkáme nové, lepší revize integrovaných grafických procesorů.

Reklama

Integrované grafické jádro v čipsetu Eaglelake vejde na trh v revizi A2, jeho takt bude 667MHz a ani jeden z čipsetů G45 a G43 nebude podporovat dekódování videa ve formátu VC-1. Po vydání čipsetu Eaglelake bude Intel pokračovat ve vývoji a na trh se dostane toto grafické jádro v revizi A-3.

IGP Eaglelaku s taktem až 800MHz
i Zdroj: PCTuning.cz

Čipset s IGP v revizi A-3 bude mít nejen opraveny drobné bugy, které se projeví až při užívání mezi zákazníky, ale bude mít i vyšší takt grafického jádra a navíc deskám s označením G45 bude umožněno přehrávání právě kodeku VC-1.

Intel začne s výrobou čipsetů P45, P43, G45 a G43 v šestnáctém týdnu tohoto roku (tj. příští týden), ovladač pro grafické jádra šipsetů dostanou partneři Intelu o týden později. Počátek výroby nejnižšího z severních můstků, modelu Q45 a Q43, je naplánován na 25. týden. Můžete vidět, že partneři obdrží tyto čipy v nové revizi před zahájením výroby, takže tento čipset bude rovnou s IGP A-3. Kdy se začnou vyrábět ostatní čipsety v nové revizi není jasné.

Podle Expreview

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama